Oglasio se premijer Kantona Sarajevo: Pravosuđe mora oštro kazniti divljanje u saobraćaju!

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk uputio je saučešće porodici i prijateljima mlade doktorice dr. Azre Spahić (25) nakon užasne nesreće koja se sinoć dogodila na Marijin-Dvoru i koja je potresla glavni grad Bosne i Hercegovine i cijelu zemlju.

Također, uputio je želje za oporavak dr. Almi Suljić.

“Zaista se radi o velikom gubitku za naše društvo, i žalosno je da se ponavljaju slične situacije sa tragičnim slučajevima. U prethodnim slučajevima adekvatna kazna je izostala i nije bilo poruke drugim nesvjesnim vozačima”, kazao je Uk u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, te naglasio:

Mi kao Vlada ćemo raditi posredstvom MUP na prevenciji i na tome ću insistirati dodatno. Međutim, pravosuđe mora biti brže i konkretnije sa ozbiljnom porukom drugima o kobnosti divljanja u sobraćaju, još pod dejstvom alkohola.”

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Marijin-Dvor sinoć, 26. maja 2023, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su dali više detalja o učesnicima nesreće, kao i stradalim.

Kako navode, do nesreće je došlo u 23.30, na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina, u općini Centar Sarajevo.

Rodbina, prijatelji i kolege opraštaju se od mlade doktorice, a društvo traži odlučnu reakciju!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79