Oglasio se Rama: Nije glasano protiv rezolucije o Srebrenici, to je podla igra bivšeg premijera

 

Premijer Albanije Edi Rama oglasio se na Twitteru nakon što je Parlament te države odbio u skupštinsku proceduru uvrstiti Rezoluciju o negiranju genocida u Srebrenici. Naglašava da je riječ o “podloj igri”, a ne korisnom dokumentu.

Odlukom vladajuće većine rezolucija nije stavljena na dnevni red, zbog toga ga je opozicija optužila da je pod utjecajem Aleksandra Vučića. On pak kaže da je riječ o podvali bivšeg albanskog premijera Salija Berishe.

Oni koji se najviše bune zbog navodnog neusvajanja rezolucije o Srebrenici u albanskom parlamentu, prvo treba da se zapitaju zašto baš danas ova rezolucija, iz kojeg razloga? Potom se trebaju upoznati sa tekstom koji je u pitanju i na kraju trebaju znati da ovo nije rezolucija već podla igra”, rekao je Rama.

Međutim, on nije iznio dokaz za svoje tvrdnje, to jeste nije pojasnio šta je to u Rezoluciji pogrešno napisano da bi bila odbijena u Parlamentu.

Također se fokusirao na to da ocrni bivšeg premijera Berishu i svog velikog političkog protivnika.

“To je podla igra proklamatora korupcije i čovjeka koji potkopava demokratiju, u svijetu poznatog i kao kršitelja embarga na Slobodana Miloševića”, rekao je Rama ocijenivši da Berisha pokušava preko “kostiju žrtava beogradskog koljača uskrsnuti iz političkog groba”.

Naveo je da Srebrenica ne može biti “karta koja će ocrniti Albaniju”.

“Žao mi je onih koji nisu imali predstavu o ovoj podloj igri, osjećaju se pogrešno povrijeđenim i žao mi je onih koji su povjerovali glasinama prokletnika”, napisao je Rama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79