Oglasio se sarajevski biznismen Živković: “Nisam učesnik nemilog događaja sa braćom Gaši”

Sarajevski biznismen Danijel Živković oglasio se za Crnu-Hroniku i demantovao medijske navode da je učestvovao u nemilom događaju zbog kojeg su uhapšen Aziz Gaši.

Podsjećamo u četvrtak u Petrakijinoj ulici oko 12:20 sati došlo je do tučnjave. Naime, jedan muškarac napao je drugog nakon čega se u napad uključilo još osoba. Na KCUS-u su završile dvije osobe od kojih je jedna osoba Tarik H. koji je komšija kriminalne porodice Gaši.

Opasni Aziz Gaši je nakon KCUS-a lišen slobode, dok sarajevska policija traga za Muhamed Ali Gašijem koji je nedavno izašao iz zatvora nakon što ga je tadašnji predsjednik FBiH Marinko Čavara (HDZ) pomilovao i pustio na slobodu ranije. Bio je osuđen na 20. godina robije.

“Odgovorno tvrdim da nisam učesnik nemilog događaja koji se desio 16.11.2023. godine u u Petrakijinoj ulici, u kojoj su učestvovao Aziz Gaši. Zahvaljujem se na korektnom uputi, a “portali” koji su objavile moju sliku i stavile me u kontekst sa nemilim događajem u kojem nisam učestvovao dobit će pismo od moga advokata.

Braća Gaši su moje komšije i nikada nisam imao dodirnih tačaka sa njima u poslovnom smislu. Vlasnik sam kompanija u BiH, Crnog Gori i u Srbiji i odgovorno tvrdim da nikada nisam krivično gonjen i nemam krivičnih prijava…

Također želim reći da me niko od nadležnih iz MUP-a Kantona Sarajevo nije pozvao da dam izjavu kao svjedok ili očevidac ovog nemilog događaja. Toliko od mene – izjavio je Danijel Živković za portal Crna-Hronika.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79