Oglasio se Šarović: “Imam energiju, znanja i umijeća za pobjedu”

Predsjednik Glavnog odbora SDS, Milan Miličević, potvrdio je da je GO odlučio da je kandidat stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH bude lider stranke Mirko Šarović.

Miličević je Šaroviću čestitao i poželio pobjedu, za koju je rekao da bi bila jedini uspjeh. On je rekao da očekuje podršku ostatka opozicije, i da na isti način Jelena Trivić iz PDP, kandidat za predsjednika RS, bude podržana ispred SDS.

Predsjednik SDS, Mirko Šarović, nakon sjednice Glavnog odbora SDS, izjavio je da mu je drago što je ovaj proces priveden kraju. Uputio je mnogo komplimenata na račun Miličevića.

– Mi možemo doći do pobjede, mi smo uvjereni u to. Vodićemo pozitivnu kampanju, pružamo ruku protivkandidatima, mislimo da treba da se nadmećemo u tome ko može da ponudi bolju budućnost našim građanima. Imam dovoljno energije, znanja i umijeća da u oktobru odnesem pobjedu. Srpska je postala crna tačka – kaže Šarović.

Šarović nije želio da komentariše današnji sastanak Jelene Trivić i visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, kojeg RS ne priznaje.

– Trivićeva je sjajan kandidat. Ona procjenjuje sa kim treba da se sretne. Što se mene tiče, legitimitet Šmita je upitan, bez podrške SBUN. Ne podržavamo sankcije, nametanje zakona – rekao je Šarović.

O tome koga želi za političkog protivnika, kaže da ima želja koje ne može da podijeli sa novinarima. U slučaju da to bude Milorad Dodik, Šarović kaže da su imali mnogo dvoboja, da su različitog karaktera i temperamenta.

– Naravno, ima i drugih kandidata – kaže Šarović.

Govoreći o Nenadu Nešiću, kao kandidatu za člana Predsjedništva BiH, on je rekao da je ovo referendumsko pitanje da se svi pridruže u promjeni vlasti u RS, ili ne.

– Trećeg puta nema. Poštujem DNS i njihove birače, trebali bi biti na našoj strani. Svako je važan, bio parlamentarna stranka ili ne – kaže Šarović.

Na direktno pitanje da li očekuje da se Nešić povuče, u njegovu korist, Šarović je zagonetno rekao da očekuje da “postupamo u skladu sa onim kako smo razgovarali”.

– Ko se smatra opozicijom treba da ima samo jednog kandidata za člana Predsjedništva BiH i jednog kandidata za predsjednika RS – kaže lider SDS piše Srpskainfo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79