Oglasio se Tabaković: “Alen je na sudu rekao da je to sve nesretni slučaj. Ne znam kako sad optužnica”

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Benamina Tabakovića zbog krivičnog djela pokušaj ubistva, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Optuženi se tereti da je dana 20.03.2020. godine oko 20 sati, na području općine Novi Grad, nakon što je primjetio da A.Z. stoji ispred prodavnice, sa kojim je od ranije bio u zavadi, upravljajući automobilom marke Passat 6 i u namjeri da A.Z. usmrti, naglo startovao na gas i krenuo vozilom u pravcu istog, udarivši ga prednjim dijelom vozila i odbacivši ga desetak metara na asfaltnu podlogu”, saopćili su iz Tužilaštva KS.

Nakon toga se udaljio sa lica mjesta, uslijed kojeg udara je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede glave, navodi se u saopćenju

Redakcija portala kontaktirala je Benamina Tabakovića koji je objasnio šta se dogodilo 20.3.2020. godine.

Želim da demantujem da nije bilo krivičnog dijela pokušaj ubistva koje mi se stavlja na teret da sam namjerno vozilom udario muškarca. Želim da izjavim da tog dana koristio motorno vozilo Passat 6 i kretao sam se glavnom cestom gdje me zaustavilo lice i razbilo mi vjetrobransko staklo na vozilo gdje sam ja iz straha za svoju sigurnost krenuo da bježim jer je bilo više lica oko mog vozila.

Slučajno udaram jednu od tih osoba. Tada sam imao 18 godina nisam mogao da vjerujem šta me snašlo u tom trenutku. Iste noći sam otišao u policijsku stanicu i o svemu obavjestio policijsku upravu Novi Grad te su izašli sudski vještaci i vještačili moje vozilo gdje su dokazali da nije bilo udara na vozilo samo vjetrobransko staklo koje je razbijeno prilikom napad.

Prije dva dana je bilo suđenje za ovo dijelo gdje je oštećeni Alen Zilić i ostali svjedoci izjavili da je to bio nesretan slučaj i kojom prilikom je izjavio da ne želi da me tereti.

Ovo isto Tužilastvo me prije 2 godine zatvorilo 8 mjeseci nedužnog u zatvor gdje sam na kraju oslobođen i naplatio štetu za to. Tužilastvo i policija su naštimali ovo. Nakon 3 godine podigli optužnicu i stavili pokušaj ubistva koji će se na kraju dokazati suprotno od ovog što mi stavljaju na teret” – izjavio je Benamin Tabaković za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79