Oglasio se unuk dede kojem su oduzeli drva: “Na svojim leđima sam drva dovukao, samo da se dedo ugrije”

U jajačkom naselju Šibenica danas su uposlenici Šumarije Jajce oduzeli “nelegalno” usječena drva od Sulje Halabe koji korača u desetoj deceniji.

Ova postupak bi bio opravdan da se ne radi o manjoj količini drva u kojoj nije bilo ni pola metra, a što je najgore od svega toga, devedesetogodišnji Halaba je u ratu izgubio sina Rasima.

“Pogledajte sramotu i podjelite nek svi vide,dok u Jajcu se kradu šticari Šumarija od djeda koji je dao sina svog u ratu izuzimaju dvoja kolica drva. – izjavio je unuk Emir za portal Crna-Hronika.

“Na svojim leđima sam drva dovukao samo da se dedo može ugrijati. Sramota je šta rade. On je svoje dijete dao za ovu državu, a oni mu tako vraćaju. Pogledajte samo video, vidjet ćete da je i radnike stid šta rade, pa bježe od kamere. Drago mi je da ste objavili video, neka cijela BiH vidi sramotu i šta rade šehidskim porodicama” – izjavio je Emir Halaba za portal Crna-Hronika.

(VIDEO) Pogledajte oduzimanje drva od 90-godišnjaka iz Jajca

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79