Oglasio se Zalihić: Ja se svojevoljno nisam učlanio u SDA, ali ću im članarinu platiti retroaktivno

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić kazao je za Klix.ba da se lično i svjesno nikada nije učlanio u Stranku demokratske akcije (SDA) te da člansku kartu koju smo objavili nikada nije vidio.

“Prvi put u životu vidim ovu karticu. Nikad je nisam ni opipao ni dobio. Niti sam ikakvu članarinu plaćao SDA-u, ali ponosno vam sad govorim, trudit ću se da im retroaktivno platim članarinu”, rekao je Zalihić za Klix.ba.

Na zahtjev da nam objasni kako je moguće da ga je neko učlanio u SDA bez njegovog znanja, on kaže da mu nije poznato, ali navodi da nema ništa sramotno u tome da bude član SDA, sve i da se jeste učlanio.

“Ja svojevoljno, zvanično nisam član, ali čim budem imao vremena, učlanit ću se i platiti retroaktivno ako može”, zaključio je on.

Govoreći o činjenici da ga je SDA predložila na poziciju direktora Hitne pomoći u Sarajevu kaže da to nikada nije opovrgavao, ali da taj prijedlog nije imao veze sa članstvom u stranci.

Zalihić najavio ulazak u SDA a već ima člansku kartu?

Naime, Zalihić je u fokus javnosti dospio u ponedjeljak, kada je najavljena njegova smjena s pozicije direktora, a prilikom gostovanja u raznim medijima kazao je da će se učlaniti u SDA ubrzo, no Klix.ba je saznao da on već tri godine ima člansku kartu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79