Oglasio se Željko Komšić: Nije Milorad Dodik protiv stranaca nego bi probirao te iste strance

Predsjedavajući predsjedništva BiH Željko Komšić reagovao je na posljednje medijske istupe člana ovog tijela Milorada Dodika u kojem on poziva predsjednike Turske, Hrvatske i Srbije da se uključe u dijalog o stanju u Bosni i Hercegovini.

Koliko je Dodikova galama o strancima besmislena pokazuje i to da on sam poziva strance da se uključe u navodni dijalog oko promjene dejtonskog uređenja Bosne i Hercegovine, jer drugačije se ne može tumačiti poziv Srbiji, Hrvatskoj i Turskoj da se angažiraju u tome smislu.

– Dakle, nije Dodik protiv stranaca nego bi probirao te iste strance. Iako je priča o promjeni Dejtonskog sporazuma prazna priča jer je jedino u Parlamentu BiH moguće promijeniti Ustav BiH odnosno Aneks 4 sporazuma nezavisno od mišljenja bilo koje države pa i susjednih država, zanimljivo je to da mu jedni stranci ne odgovaraju, poput svjedoka Dejtonskog sporazuma, SAD-a, Britanije, Njemačke, Francuske, EU i UN-a, dok mu drugi stranci odgovaraju.

Ne vidim na koji način bi danas dvije države koje su izvršile agresiju na BiH mogle imati veći međunarodni kredibilitet od SAD-a, Britanije, Njemačke, Francuske, EU i UN-a, pa i Rusije, koji su svjedoci potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79