Ogorčen Sarajlija poručuje: Provjerite svoje račune za vodu, meni je došao 7 puta veći račun za januar!

Iz sarajevskog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK) su poručili da je neminovno poskupljenje njihovih usluga te su obrazložili zašto su tog stava.

Očitovanje ovog preduzeća smo tražili nakon što je kantonalni zastupnik SBiH-a Muamer Bandić ranije ove sedmice objavio da se namjerava da sve kategorije stanovništva plaćaju vodu u jednakoj cijeni od 1,08 KM po kubnom metru.

“Rast cijena usluga koje pruža ViK je neminovno, jer je trenutna cijena definitivno neodrživa i neekonomska te onemogućava da preduzeće posluje u skladu s potrebama građana”, uvjeravaju.

Međutim ogoreni Sarajlija kontaktirao je redakciju portala Crna-Hronika te poslao informaciju da su njemu već za 7puta podigli cijenu vode. Njegov račun do sada iznosio je 8,45KM a za januar 2023. godine mora platiti čak 55,45KM.

Kao obrazloženje, iz sarajevskog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK) rekli su mu da su to kamate koje mora platiti.

“Samo da javim vijest o računima iz Vodovoda i kanalizacije KS, naime dobio sam račun za prošli mjesec od 8.45KM, a novi račun za ovaj mjesec je došao 55.45KM, nazovem ViK njihovo obrazlozenje je da su uračunate zatezne kamate jer nisam platio račun, a zatezne kamate su 48.23KM. Kada trebaju podizati cijene to urade preko noći a kada je trebaju spustiti to mjesecima ne urade. Pa gdje to ima?” – pita se ogorčeni Sarajlija

 

 

“U prethodnom periodu došlo je do rasta troškova poslovanja preduzeća zbog rasta cijena troškova održavanja sistema, rasta cijena struje, nabavke materijala, rezervnih dijelova, radova i usluga za potrebe funkcionisanja vodovodnog i kanalizacionog sistema. Napominjemo, ne finansiramo se sredstvima iz budžeta Kantona Sarajevo, već isključivo svojim sredstvima, uglavnom od naplate računa za vodu i odvodnju”, naveli su u ViK-u.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79