Ogorčena majka dvoje djece iz Banjaluke strahuje za bezbjednost

Majka dvoje djece iz Banjaluke Vanja G. tvrdi da duži period od bivšeg supruga Lj. G. i djevera S. G trpi pritiske i prijetnje ubistvom. Od nadležnih institucija zatražila je da pod hitno zaštite nju i djecu.

U ispovijesti za Srpskainfo objasnila je da prijetnje shvata vrlo ozbiljno, te da zbog njih strahuje za vlastitu i bezbjednost svoje djece.

Sve je, kako je objasnila, počelo nakon što je poslije prekida zajedničkog života, njen sada već bivši suprug Lj.G. saznao da je ona u vezi sa drugim muškarcem.

– Živjeli smo zajedno u kući moje majke, a sve je kulminiralo nakon razvoda, koji tek treba dobiti sudski epilog i kada je moj bivši suprug saznao da se viđam sa drugim muškarcem. Tada su krenuli pritisci kako na djecu, tako i na mene i ti pritisci traju i danas, a zbog njih najviše trpe moja djeca. Pored bivšeg supruga u prijetnjama učestvuje i njegov brat, zbog čijeg dolaska pred porodičnu kuću moje majke u novembru ove godine je morala intervenisati i policija – ispričala je vidno uznemirena Vanja G.

Dodala je da svaki put prijetnje prijavljuje nadležnim institucijama, odnosno policiji i Centru za socijalni rad u Banjaluci.

Objasnila je kako je bivši djever S.G. 27. novembra ove godine lupao na vrata porodične kuće njene majke u kojoj boravi sa djecom.

– Dok me S.G. napada, bivši suprug konstantno prijeti da će oduzeti djecu. I djeca i ja smo izloženi konstantnim pritiscima zbog kojih stariji dječak već popušta u školi – objasnila je ogorčena majka Vanja G.

Sve vrijeme, kako navodi, pokušava da se zakonskim putem izbori za što bolje uslove za svoju djecu.

– U ovoj borbi znam da sam sama protiv svih, ali želim vjerovati da mi institucije mogu pomoći u toj borbi za što boljim životom koji želim obezbjediti svojim dječacima – izjavila je za Srpskainfo Banjalučanka Vanja G.

Dodala je kako provokacija na nacionalnoj osnovi od strane bivšeg supruga nije izuzeta ni njena majka.

Zbog svega stalno piše prijave nadležnom centru, od kojeg je zatražila da se izmjeni dosadašnji sporazum po kojem je bivši suprug u mogućnosti da djecu preuzima radnim danima, a zbog čega kako tvrdi Vanja G, njena djeca ne stižu da redovno ispunjavaju školske obaveze.

Policija prijavila bivšeg djevera tužilaštvu

Policijska uprava Banjaluka, uz navođenje inicijala, potvrdila je da je nakon prijave Vanje G. policija sprovela istragu i podnijela izvještaj protiv bivšeg djevera S.G.

– Obavještavamo Vas da smo uvidom u službene evidencije utvrdili da je u nadležnoj policijskoj stanici, od strane V. G. zaprimljena prijava 27. novembra 2021. godine, te je nakon preduzetih mjera i radnji, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti protiv S.G. – navodi se u odgovoru portalu Srpskainfo iz Policijske uprave Banjaluka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79