Ogorčeni navijač FK Sarajevo za Crnu Hroniku: Zbog čega klub objavljuje intervjue na ekavici?

Portalu Crna-hronika.info javio se ogorčeni navijač Fudbalskog kluba Sarajevo.

Navijač (identitet poznat redakciji) je ogorčen na zvaničnu stranicu Fudbalskog kluba Sarajevo, kako kaže, zbog toga što su počeli pisati tekstove na ekavici.

Naime, FK Sarajevo je danas na svojoj zvaničnoj stranici objavio intervju sa svojim igračem Darkom Lazićem na ekavici (treba napomenuti da Lazić priča na ekavici), ali se čitatelj portala Crna-hronika zapitao, ukoliko bi novi vlasnik FK Sarajevo, Nguyen Nam, dao intervju na vijetnamskom jeziku, a li bi isti bio objavljen na jeziku kojem Nguyen Nam govori.

“Ono s čim sam najviše ogorčen je opcija koja se nalazi na web stranici koja daje mogućnost čitanja na bosanskom i engleskom jeziku, ali intervju nije objavljen ni na jednom od navedenih jezika. Također, ne bi mi bio problem ni da je tekst objavljen na srpskom jeziku, ali u varijanti srpskoj jezika koji se govori u Bosni i Hercegovini – ijekavicom”, zaključio je čitatelj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79