Ogorčeni otac izjavio za CH: “Mislimo na sve a zaboravili smo najvažnije, a to su naša djeca”!

U ovoj vanrednoj situaciji u kojoj se nalazimo mi i cijeli svijet, normalno je da su mnogi od nas zabrinuti, uplašeni i uznemireni i živjeti s neizvjesnošću nije jednostavno. Ovo su sve normalne reakcije, posebno u fazi promjene navika i treba nam neko vrijeme da se tome prilagodimo kako mi odrasli tako i djeca.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Zbog mjera koje je Federalni štab civilne zaštite donio o zabrani kretanja, roditelji djece našli su se u velikom problemu. Zbog toga se portalu Crna-Hronika obratila ogorčeni otac iz Sarajeva čiju poruku prenosimo u cijelosti:

Kako objasniti djeci zašto ne mogu izaći vani, kako raditi od kuće i brinuti o mališanima

“Mislim da u svemu ovom, zaboravili smo na ono najvažnije u našem životu, a to su naša djeca!!! Predsjednici, ministri, načelnici, i svi vi koji uvodite ove mjere, šta je sa našom djecom? Pitati li se vi kroz kakve traume naša djeca sada prolaze? Roditelji su primorani da djecu zastrašuju policijom i virusom koji ubija, kako bi im dali do znanja da ne smiju i ne mogu van!

Jeste li svjesni VI, koji imate podatke o nasilju u porodici kroz kakve traume sada ta djeca prolaze, jesmo li očevidci svi, maltretiranja djece od strane pijanog oca koji je objavljen na društvenim mrežama i koji je samo jedan od mnogih u našoj državi? Jeste li svjesni da ste ubili svako dječije pravo čak i to pravo da bude dijete?

Nakon objave snimka na kojem zlostavlja kćerku: Policija lišila slobode nasilnika iz Bužima

Jel vi znate šta znači staviti dijete u 24h zatvor? Uveli ste i online nastavu, koliko je dobro toliko je i štetno, zar nismo djecu ograničavali sa korištenjem mobitela i kompjutera? Sad su primorani izlagati se masovnim zračenjima! Gdje su stručnjaci, gdje su doktori, specijalisti i svi oni koji su zaduženi za očuvanje dječijih prava? Zar je moguće da pored svih donesenih mjera niste našli adekvatnu mjeru i dali našoj djeci prostor za svjež vazduh, za korake duže od kvadrature sobe ili stana, zar niste sposobni pronaći neko rješenje kako bi naša djeca koju svi predstavljate kao budućnost čovječanstva, bar na tren imali neko pravo? Zar se ne može donijeti odluka da bar koliko je jedan sat dijete može izaći sa svojim roditeljem u šetnju, samo jedan sat? ZAMISLITE SE DOBRO I RAZMISLITE MALO O NAŠOJ DJECI!!! – izjavio je ogorčeni otac za portal Crna-Hronika!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79