Ogorčeni otac maskiran kao Spiderman protestuje u Sarajevu jer mu je zabranjeno da viđa dijete

Ogorčeni Sarajlija kojem je sudskom presudom zabranjeno viđanje djeteta izašao je danas pred Općinski sud u Sarajevu gdje protestuje glađu, a tu namjerava ostati najmanje dvije sedmice.
Maskiran u odijelo Spidermana, ne želeći nam otkrivati svoje ime i prezime, poručio je da je za sve kriva predsjednica Suda Janja Jovanović koju namjerava prijaviti Visokom sudskom i tužilačkom vijeću.

Ogorčen radom pravosuđa (Foto: T. S./Klix.ba)

Ogorčen radom pravosuđa (Foto: T. S./Klix.ba)

“Već odranije u važećoj sudskoj presudi mi je dozvoljeno da viđam dijete u skladu s Porodičnim zakonom Federacije BiH. Prijašnja sudinica je prijetila kaznom kršenje ove dozvole o viđanju djeteta, ali sada tu novi sudija govori da neće primjenjivati sankcije. U ovoj situaciji zbog korone zatražena je promjena važeće sudske presude i time je meni onemogućeno pravo da viđam dijete”, ispričao nam je ogorčeni otac.

Poručuje da će dolaziti pred Sud dvije sedmice (Foto: T. S./Klix.ba)

Poručuje da će dolaziti pred Sud dvije sedmice (Foto: T. S./Klix.ba)

Osvrćući se na stanje pravosudnog sistema, Sarajlija ističe da Janja Jovanović “uopće ne radi svoj posao”.

“Došla je tu preko veze, preko nasionalnog ključa i niko joj ništa ne može, pa kad ne bi ništa ni radila. I to nam je sudski sistem. Rekao sam joj kako treba paziti da joj se u grlu ne zaglavi taj hljeb koji zarađuje zahvaljujući građanima”, poručio je otac kojem se danas niko nije obratio iz Suda prenosi Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79