Ogorčeni pacijent upao u ambulantu i napao medicinske sestre jer mu se nisu javljale na telefon

Nezadovoljni pacijent upao je sinoć u ambulantu u Buča Potoku oko 18.30 sati nakon čega je napao dvije medicinske sestre.

Kako navode svjedoci, ogorčeni pacijent je jednu zdravstvenu radnicu fizički napao dok je drugoj na glavu sručio zaštitni šalter i polomio ga. Na svu sreću žene nisu zadobile povrede, ali su doživjele veliki strah.

Napad se navodno dogodio zbog telefonske opcije Call centra za Covid 19, jer nije uspio uspostaviti vezu s njima, jer su razgovarale sa drugim pacijentima.

Ovo je inače stalni problem i dešava se od kada je uvedena telefonska linija Covid, jer se pozivi automatski prebacuju, a u slučaju zauzeća, pacijenti dobiju automatski generisane upute da su svi zauzeti i da se jave kasnije ili ostave podatke kako bi njih kasnije neko kontaktirao, nakon čega uslijedi muzika prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79