Ogorčeni roditelji iz Bugojna čekaju na lijek koji će njihovom djetetu omogućiti normalan život

U RS-u boli manje nego u Federaciji, pišu roditelji djeteta, naši sugrađani Adnan Alijević i Zenira Adžemović

Moj sin ima deset godina. Po rođenju mu je otkrivena Hemofilija A, a nakon par mjeseci inhibitori (antitijela) na već postojuću terapiju. Već deset godina vodimo bitku sa ovom opakom, opasnom i kompleksnom dijagnozom.

U BiH je registrovan lijek koji bi našem sinu omogućio koliko-toliko normalan život, međutim, mi taj lijek još uvijek nismo dobili, i pored obećanja koje nam je dato. Ono što je apsurd u ovoj priči jeste da je isti lijek dostupan u RS-u. Postoje još tri pacijenta u FBiH sa istom dijagnozom. U prilogu su fotografije koje će reći više od hiljadu riječi.

Moje dijete je svakodnevno u životnoj opasnosti, opasnosti od nastanka potpunog invaliditeta, uskraćeno za normalno školovanje, te izloženo bolovima. Dijagnoza donosi fizičku, psihičku i finansijsku štetu.

Stoga smo prinuđeni podršku tražiti ovim putem, i nadati se da će bar neko imati sluha za ovaj naš problem prenosi Bugojno-danas

  Ukoliko putujete van BiH, ovo morate znati

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79