Ogorčeni Sarajlija: “Mjesecima jedan lopov krade i obija a policija ništa. Svi znamo ko je…”

O problemu kojeg imaju građani Starog Grada u Sarajevu smo pisali više puta. Naime, oni muku muče sa osobama, lopovima i ovisnicima o opijatima.

Svakodnevno se obijaju automobili, konzumiraju opojna sredstva a nadležni ne rade svoj posao. Sarajlija tvrdi da se i zna ko je osoba koja to radi.

Tokom sinoćnih sati, Sarajliji je obijen putnički automobil a lopov je slomio šoferšajbu i ukrao lične stvari iz njegovog Forda.

“Naime, od prošle godine policiji ukazujem na krivična djela koja se dešavaju na području Kovača, Stari Grad na relaciji ulica Abdesthana do Evlije Čelebije. Svakodnevno se dešavaju razbojništva, uništavaju i pljačkaju parkirana auta.

(VIDEO) Građani Starog Grada ogorčeni: Obijaju automobile, koriste nedozvoljene supstance a niko ništa

Građani se ne osjećaju sigurno. Slao sam desetine dopisa, slao video isječke na kojima se vide činjenja pljačke i razbojništva. Policija nikad nije odgovorila niti preventivno reagovala.

Lica koja vrše krivična djela su identifikovana sa moje strane ali ne i procesuirana od strane policije. Večeras je isto lice identifikovano putem video nadzora i radi se o osobi Jahja T. , policija i dalje ne poduzima preventivne radnje i građani se ne osjećaju sigurno.

Situacija je kulminirala. Šaljem Vam video i moje dopise i traženje pomoći od policije koja ništa nije poduzela. Postali smo taoci nekoliko razbojnika koje predvodi Jahja T.” – izjavio je ogorčeni Sarajlija Emir Muminović koji je snimio video dolaska policije i komunikacije s njima na licu mjesta.

 

Dopisi koje je slao policiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79