Ogrešević: Dodik je došao do svojih 100 miliona KM, šta je sljedeće?

Ko je sumnjao da će Dodik izgurati svoje kada su se prvi put pojavile informacije da pritišće partnere u vlasti da posao kupovine zgrade UIO BiH u Banjoj Luci dodijele Miletu Radišiću, biznismenu bliskom upravo lideru SNSD-a, ovih dana shvatio je koliko je politički naivan, poručio je danas predsjednik NES-a Nermin Ogrešević.

Firma Mileta Radišića se jedina prijavila da proda zgradu UIO za 98 miliona KM

Kako navodi, ponuda je jedina, naravno, stigla od Radišićeve firme, a kako se i očekivalo vrijednost je 100 miliona maraka. Namirili se na parkingu, čija cijena kvadrata košta kao i poslovnog prostora.

“Dodik očito bez problema uspijeva realizirati sve svoje ciljeve. Pitanje je, osim države BiH, ko je sljedeća meta, odnosno budžet koje državne institucije. Trebamo li sumnjati da će Dodik provesti i preostale ciljeve? S obzirom na „kompromisni“ stav njihovih partnera u vlasti, Trojke, nažalost, ne trebamo! Nema mnogo reakcija na 100 miliona KM za Dodikovog Radišića. Bošnjačkim predstavnicima u vlasti važnije je da pritišću opoziciju kako bi ispunili još jednu Čovićevu želju i imenovali Vukoju u Ustavni sud BiH”, smatra Ogrešević.

Dalje navodi:

“Ne vide oni ni zastrašivanje povratnika u RS, banaliziraju proslavljanje neustavnog dana RS, ne čuju zloglasne Vučićeve poruke… baš kao i dobar dio bh. javnosti, koja se dotad zabavlja analizama NiP-ove Sabine Silajdžić i njenim pokušajima da izjednači 9. januar, neustavni dan bh. entiteta RS, s 1. martom, Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Pamet nam je dobrano razvučena. Vara se svako ko misli da će nam stranci vječno čuvati pozadinu dok su naše glave zabijene u pijesak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79