Ogrešević: Neću da budem dio vlade koja je nametnuta, Ustav se može mijenjati samo dugoročno

Ogrešević: Neću da budem dio vlade koja je nametnuta, Ustav se može mijenjati samo dugoročno


Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević obratio se novinarima nakon današnjeg sastanka odnosno konsultacija u zgradi Ureda visokog predstavnika (OHR).

Potvrdio je da nije za jednokratna rješenja jer je riječ o Ustavu FBiH koji direktno diktira život građana. Na pitanje o važnosti njihovih i SBIH-ovih ruku u Parlamentu kaže kako se samo dugoročno sa dogovorenim modalitetom može mijenjati Ustav.

“Pitanje Ustava nije pitanje da li smo mi na strani SDA, SDP-a ili HDZ-a, već se radi o uređenju naših života. Prema tome, vodili smo se time, a ne dimenzijom koja se često stavlja u prvi plan. Ne bih volio da budem dio vlade koja je nametnuta, odnosno kratkoročnim rješenjem. Ako se to desi, onda ćemo se prema tome odrediti”, zaključuje on.

Na pitanje šta ako visoki predstavnik Christian Schmoidt ipak nametne izmjene kako je i upozorio, Ogrešević kaže da će se onda odrediti prema svemu i izmjenama, ali i daljim stavovima.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija