Ogrešević: Neću da budem dio vlade koja je nametnuta, Ustav se može mijenjati samo dugoročno

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević obratio se novinarima nakon današnjeg sastanka odnosno konsultacija u zgradi Ureda visokog predstavnika (OHR).

Potvrdio je da nije za jednokratna rješenja jer je riječ o Ustavu FBiH koji direktno diktira život građana. Na pitanje o važnosti njihovih i SBIH-ovih ruku u Parlamentu kaže kako se samo dugoročno sa dogovorenim modalitetom može mijenjati Ustav.

“Pitanje Ustava nije pitanje da li smo mi na strani SDA, SDP-a ili HDZ-a, već se radi o uređenju naših života. Prema tome, vodili smo se time, a ne dimenzijom koja se često stavlja u prvi plan. Ne bih volio da budem dio vlade koja je nametnuta, odnosno kratkoročnim rješenjem. Ako se to desi, onda ćemo se prema tome odrediti”, zaključuje on.

Na pitanje šta ako visoki predstavnik Christian Schmoidt ipak nametne izmjene kako je i upozorio, Ogrešević kaže da će se onda odrediti prema svemu i izmjenama, ali i daljim stavovima.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79