Ogroman priliv COVID pacijenata u Opću bolnicu, upućen HITAN apel građanima i vlasti

Jučer i danas naglo se povećao priliv COVID pacijenata u Opću bolnicu Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi prijemno trijažna ambulanta je prepuna kao i COVID odjel gdje je počelo smještavanje pacijenata u hodnik.

Iz Opće bolnice upućuju apel građanima da najozbiljnije shvate novonastalu situaciju i da se strogo pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera.

Od nadležnih traže da se hitno ispune raniji zahtjevi koje je uputio resornom ministarstvu Krizni štab Opće bolnice vezano za prijem osoblja i nabavku opreme za potrebe četvrtog vala pandemije.

Također, traže da se ispoštuje već postignuti dogovor sa sastanka Kriznog štaba Kantona Sarajevo i čelnih ljudi zdravstvenih ustanova o hitnom otvaranju centralnog prijemno-trijažnog punkta, kako bi medicinsko osoblje moglo pomoći onim pacijentima koji su za bolničko liječenje, a izbjegao bi se nepotreban pritisak na bolnicu.

U Sarajevu su od jučer potvrđena 92 nova slučaja zaraze koronavirusom; Kanton Sarajevo danas bilježi 616 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79