Ogromne gužve na granicama: Na Izačiću potpuni zastoj, u Gradišci velike gužve

Zbog pada sistema u Hrvatskoj trenutno je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog pada sistema u Hrvatskoj trenutno je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Gužve na GP Izačić

Na magistralnom putu Konjic – Jablanica, kroz tunel Crnaja tokom dana saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, a u noćnim satima (23 do 04.30 sati) saobraćaj se obustavlja.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj – Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi – Sarajevo sjever.

Gužve na GP Bosanska Gradiška

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Tokom oktobra i novembra, u jutarnjim i večernjim satima, povećan je broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Iz BIHAMK-a mole vozače da budu oprezni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79