Ogromne gužve na hrvatskim granicama, na jednoj se čeka čak 6 sati!

Ogromne gužve na granicama počele su još u četvrtak

Pojačan je promet na svim važnijim cestama i graničnim prelazima, gdje su zbog aktualnih kontrola moguća višesatna čekanja, osobito sa Slovenijom na ulasku (Bregana i Macelj) te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, izvijestili su iz Hrvatskog auto-kluba.

Najveća gužva ja na Bregani gdje se za ulaz u Hrvatsku čeka čak i do 6 sati, na Maclju oko 2 sata, a toliko i na Pasjaku.

Ogromne gužve na granicama počele su još u četvrtak. Riječ o putnicima koji tranzitiraju preko Hrvatske, a ima i veći broj putnika koji ulaze u Hrvatsku.

“Malo su pooštrene procedure kao i u Hrvatskoj tako i u Sloveniji, nakon odluke i svaki putnik se mora evidentirati i provjeriti udovoljavali li uvjetima ulaska ili tranzitiranja u RH. Do 18 sati u petak prešlo je više od 9000 putnika, a još veću gužvu očekujemo tokom vikenda i sljedeće sedmice uoči blagdana”, rekao je Marijan Burić, pomoćnik načelnika za zaštitu državne granice gostujući u RTL Danas.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79