Ogromne gužve na tunelu Crnaja: Građani ogorčeni, čeka se i po sat vremena

Prije tri mjeseca počela je rekonstrukcija tunela Crnaja na magistralnom putu M-17 između Konjica i Jablanice.

U Javnom preduzeću Ceste Federacije Bosne i Hercegovine tada su obećavali da zastoj u saobraćaju neće biti duži od 15 minuta. Prema informacijama koje imamo, čekanja su mnogo duža.

Radovi u toku: Saobraćaj u tunelima Čaklovići i Crnaja obustavlja se u noćnim satima

Evo, u četvrtak se čekalo po sat vremena. To je zaista previše. Trpimo ekonomske posljedice zbog toga, ali očigledno nikoga nije briga za to. Zdravlja me je koštala borba za naša prava – kaže za Faktor Jusuf Džafić, predsjednik Udruženja privrednika Jablanice.

Ranije je bilo najavljeno da će radovi biti obustavljeni od 1. juna do 1. oktobra, u vrijeme ljetne sezone.

Pauza od početka juna: Radovi na tunelu Crnaja teku po planu

Sve je to samo usmeno. Ništa se sigurno ne zna šta nas čeka tokom ljeta i turističke sezone – ističe Džafić.

Prije nekoliko dana direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić je u izjavi za medije najavio da bi radovi mogli trajati i tokom ljeta.

Možda ćemo nastaviti radove ako ne bude velikih gužvi i ukoliko čekanja budu do 15 minuta. Sve zavisi od situacije na terenu. Zasad je sve po planiranom, malo je bilo gužvi za prvomajske praznike – rekao je Pravdić.

Naglasio je da je zadovoljan dinamikom radova.

Približno 30 posto radova smo završili. Očekujem da do juna 2022. godine tunel Crnaja bude u potpunosti rekonstruisan – kazao je Pravdić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79