Ogromne gužve zbog radova na tunelu Crnaja kod Jablanice

Ogromne kolone vozila formirale su se na magistralnoj cesti M-17 između Mostara i Sarajeva, u kojima vozači nervozni čekaju po dva sata zbog radova koji se izvode u tunelu Crnaja.

Naši čitatelji, nezadovoljni stanjem na saobraćajnici, javljaju kako ispred tunela Crnaja čekaju više od dva sata, iako je iz Cesta FBiH javljeno da zastoji kod tunela ne mogu trajati duže od 15 minuta, što je izazvalo nezadovoljstvo među sudionicima saobraćaja na ovoj dionici puta.

Posebno nezadovoljstvo vlada među privrednicima koji su na ovaj problem upozoravali prije nego što je izvođenje radova i počelo, te organizirali proteste ispred tunela, sa ciljem da ukažu na moguće probleme i štetne posljedice.

Predsjednik Udruženja privrednika Jablanice Jusuf Džafić za Klix.ba je rekao kako ovo nije nikakvo iznenađenje, te da se može očekivati još teže stanja na ovoj saobraćajnici.

“Mi smo upozoravali na problem koji će se pojaviti”, kaže Džafić.

Podsjeća da je ova saobraćajnica žila kucavica u BiH i da se nikako nije smjelo dogoditi da se krene s radovima bez alternative.

“U toku dana po dva ili tri puta se formiraju kolone vozila koje čekaju više od sat vremena, ali ono što nas tek čeka na ljeto ne želim ni komentarisati, jer imam informaciju da se radovi tokom ljeta neće zaustavljati kako je bilo kazano. Kakav će tek tada haos vladati, još ćemo vidjeti”, upozorio je Džafić.

Naglašava kako mu je žao da nisu poduzetnici dobili podršku kad je trebalo, jer sada su nemoćni bilo šta promijeniti.

Radovi na tunelu Crnaja trebali bi trajati 18 mjeseci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79