OHR: Parlamentarci moraju zaraditi svoje plate

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma BiH, juče je izrazio mišljenje sa kojim se slaže ogromna većina građana BiH, a to je da, kao i svi ostali građani, i parlamentarci moraju zaraditi svoje plate, kažu iz OHR-a.

Na ovaj način OHR se izjasnio o jučerašnjoj izjavi Zvizdića, a koji je pozvao Valentina Incka, visokog predstavnika u BiH, da obustavi plate parlamentarcima s obzirom da parlament ne radi.

Kako navode iz OHR-a, opstrukcija rada Parlamentarne skupštine BiH ima ozbiljne posljedice za cijelu državu i u finansijskom pogledu.

“Prema nekim navodima, više od milijardu evra finansijske pomoći iz više međunarodnih izvora – uključujući sredstva za razvoj infrastrukture u oba entiteta – ne može biti iskorišteno zbog činjenice da Parlamentarna skupština BiH ne funkcionira. Stoga je svima u interesu da se rad Parlamentarne skupštine odblokira. To je ispravno i gospodin Zvizdić to i želi”, ocenjuju iz OHR-a za “Nezavisne”.

Kako podsjećaju, visoki predstavnik je, između ostalog, skrenuo pažnju na ovaj problem pred Savjetom bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79