OHR se oglasio o prijetnjama Dodikovih lola Schmidtu: Degutantna situacija!

OHR snažno podržava slobodu izražavanja, ali istovremeno žali zbog činjenice da su najviši zvaničnici Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sebi dopustili da se zateknu u ovako degutantnoj situaciji, kazali su u odgovoru iz Ureda visokog predstavnika u BiH za N1.

Na skupu “Sloboda” koji je organizovalo boračko udruženje BORS, održanom jučer u Banjaluci, upućene su prijetnje visokom predstavniku Christianu Schmidtu u prisustvu člana državnog predsjedništva Milorada Dodika.

Iz OHR-a su poručili kako “pozicije autoriteta nose odgovornost da služe kao primjer za izgradnju političkog diskursa i odnosa među ljudima”.

“Spomenuto ponašanje nije bilo najsvjetliji trenutak, ni za RS ni za BiH u cjelini. Što se tiče pitanja da li su sami učesnici događaja prekršili ikakav zakon, o njemu treba da odluči policija i tužioci”, navedeno je za N1.

Podsjećamo, tokom jučerašnjeg skupa u Banjaluci upućene su prijetnje smrću visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu i to u prisustvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79