OHR: Uklanjanje državne zastave u Istočnom Sarajevu ne mijenja činjenicu da je RS dio BiH

Uklanjanje državne zastave Bosne i Hercegovine ispred zgrade Gradske uprave Istočno Sarajevo i njenu zamjenu sa još jednom zastavom entiteta Republika Srpska, komentirali su za Klix.ba iz Ureda visokog predstavnika u našoj zemlji.
Kako su iz OHR-a rekli za naš portal, ova odluka lokalnih vlasti u manjem bh. entitetu je za svako žaljenje.

“Prekid dugogodišnje prakse da ispred organa Gradske uprave Istočnog Sarajeva bude istaknuta zastava BiH je za žaljenje i ilustruje uporno odbacivanje državnih simbola od strane vlasti u RS. To ipak ne mijenja činjenicu da su sve teritorijalne jedinice i svi nivoi vlasti u BiH stopostotno dio države Bosne i Hercegovine, zajedničke svim njenim građanima”, ističe se u izjavi OHR-a.

Podsjećamo, ispred zgrade Gradske uprave Istočno Sarajevo od jutros se na jarbolima nalaze zastava Grada Istočno Sarajevo i dvije zastave Republike Srpske, jer je sa jednog jarbola uklonjena državna zastava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79