Oko 150 radnika “Aluminija” na 15 minuta blokiralo magistralni put M-17

Oko 150 radnika “Alumunija” blokiralo je danas na 15-ak minuta magistralni put M-17 u naselju Ortiješ zbog teške situacije u ovom nekadašnjem gigantu.

Romeo Biokšić, predsjednik Sindikata radnika “Aluminija”, kazao je da su ovim činom željeli da skrenu pozornost na probleme sa kojima se suočava ova firma.

– Bilo je i ranije problema, ali ovo je najozbiljnija. Tražimo od Vlade FBiH da aneks koji je potpisan 17.6.2013. godine da se poštuje i da se napokon riješe ovi problemi – kazao je Biokšić.

 Istaknuo je da su problemi nastali 2010. godine.

– U ovih devet godina imali smo osam uprava i sa svakom smo poslovali u minusu. Zašto se ti minusu nisu ranije presjekli, a niko nije za sve to odgovarao – kaže Biokšić.

Besplatna Viber grupa: Upozorite vozače na policijske patrole, radare, gužve u saobraćaju, nesreće…

“Aluminij” već nekoliko posljednjih godina posluje s gubitkom, te je doveden je na rub ponora.

Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 miliona maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Iz Aluminija su najavili kako će u noći s petka na subotu, jednu minutu iza ponoći, Aluminij biti iskopčan s visokonaponske električne mreže prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments