Okončan uviđaj nakon tragedije u Tuzli: Evo šta je povrijeđeni blizanac rekao policiji

Okončan je uviđaj nakon jutrošnje tragedije u stanu u naselju Paša Bunar u Tuzli, kada su poginuli supružnici a jedan od njihovih sinova povrijeđen i smješten u bolnicu.

Po riječima portparola Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admira Arnautovića, saslušan je drugi sin iz te porodice koji nije povrijeđen.

On je izjavio da nije čuo ništa, eventualnu svađu, prije nego se tragedija dogodila.

– Njegovog povrijeđenog brata (1999.) nije moguće saslušati jer je u šoku – izjavio je Arnautović.

Više detalja za sada nije mogao saopćiti.

Eksplozija u stanu prijavljena je policiji jutros u 07.23 sati.

Hajrudin zaklao suprugu i legao na bombu, Edin istrčao ispred zgrade i vikao: “Spasite mi brata!”

Mediji su u međuvremenu javili da je suprug, u navodnoj svađi, likvidirao nožem suprugu a potom aktivirao napravu od čije je eksplozije on poginuo te jedan od sinova povrijeđen, prenosi Hayat.

Arnautović kaže da za sada nema novih detalja ni u vezi s drugom nesrećom koja se dogodila također u Tuzli, protekle noći u Rudarskoj ulici.

Oko sat iza ponoći, policiji je, naime, prijavljena pucnjava u tom dijelu grada. Napadač s kapuljačom na glavi, zasad nepoznatog identiteta, hicima iz pištolja ranio je dva muškarca. Policija traga za njim.

Povrijeđeni Željko Martinović zadobio je hitac u stomak, dva u lijevu nogu i jedan u desnu.

Operisan je u tuzlanskom kliničkom centru.

Drugi povrijeđeni, Armir Mujić, ranjen je hicem u desnu nogu. O eventualnim motivima oba ova teška događaja u Tuzli, za sada nema informacija iz kantonalnog tužilaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79