Okončana potraga u Hadžićima, Hurija Hadžić pronađena živa i zdrava

Koordiniranom akcijom građana, medija, policije i gorskih spasilaca, nestala Hurija Hadžić pronađena je živa i zdrava. Potvrđeno je to iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

“Naši pripadnici su u reonu Ivan-sedla cijelu noć tragali za nestalom u koordinaciji sa policijom PU Hadžići, nešto iza 3 sata službenici Krim služba PU Hadžići su nam javili da je nestala locirana”, navode iz GSS-a Novi Grad.

Kako su dodali, mnogi građana koji su vidjeli objavu o nestanku su im promptno dojavljivali o kretanju nestale koji su nam suzili krug kretanja na reon Tarčina i Ivan sedla gdje je i pronađena.

“Jedan od pokazatelja da se društvene mreže mogu koristiti u pozitivne stvari su i naši primjeri potraga za nestalim osobama. Hurija Hadžić se sastala sa porodicom, a mi volonteri se vraćamo svojim redovnim obavezama umorni ali mnogo sretni”, navode iz GSS Novi Grad Sarajevo.

Potraga u Hadžićima: Ponovo nestala Hurija Hadžić

Podsjetimo, Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo obavijestila je jučer o nestanku 36-godišnjakinje u blizini Ivan-sedla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79