Okršaj dvije dive: Severina i Karleuša zaratile oko Srebrenice

Medijska scena Balkana ponovno je uzburkana nakon što su se dvije popularne pjevačice, Severina i Jelena Karleuša, sukobile oko osjetljive teme genocida u Srebrenici.

Ovaj sukob dodatno je produbio postojeće tenzije između njih.

Početak sukoba

Sve je počelo kada je Jelena Karleuša javno osudila izjave svoje kolegice Severine na temu genocida u Srebrenici. Iako je i sama ranije govorila o genocidu u Srebrenici, Karleuša je odlučila kritizirati Severinine stavove. Međutim, rasprava nije stala na tome.

Prepiske s Duškom Tošićem

Severina je odlučila odgovoriti objavljivanjem prepiske s Duškom Tošićem, još uvijek zakonitim suprugom Jelene Karleuše. U objavljenim porukama, bivši nogometaš u više navrata kontaktira Severinu, a ona mu je, sudeći prema onome što se vidi u prepiskama, odgovarala.

Severina je uz prepiske poslala Jeleni i poruku: “Velika muka natjera čovjeka na bijedu i beščašće. Jedi taj SNS sendvič i ne spominji mi sina više nikad.”

Karleušin odgovor

Jelena Karleuša nije ostala dužna te je odgovorila oštrom porukom: “I ti jedi srpski ***** i ne talasaj previše. Jer obraz se ne plaća ni sendvičima ni parama, nesretnice, kao što si ti navikla. Mora da je muka natjerala kad ideš protiv svog naroda pa si spremna čak i sebe i oca i sina da nazoveš genocidnim.”

Reakcije javnosti

Ovaj javni sukob izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama i u medijima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79