Okršaj u susjedstvu: Potukla se jedna grupa četnika protiv druge grupe četnika

Iz Fondacije Novi Sad 2022. su potvrdili medijima da je došlo do ’’kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba između nekoliko posjetilaca’’ na izložbi organizovanoj 3. septembra uz napomenu da je sukob okončan ’’i prije intervencije obezbjeđenja’’, a da su ’’isti posjetioci petnestak minuta prije incidenta zamoljeni da napuste prostor Kreativnog distrikta gdje je održavana izložba u to zbog lijepljenja naljepnica preko postavki na izložbi o Velikom Limanu’’.

U toku događaja, najprije prema porukama na društvenoj mreži Telegram, a zatim i prema snimcima sa Instagrama, osnivač grupe Eko Četnici Aleksandar Malešević napadnut je od administratora stranice “Diler istine” i Stefana Čolovića, poznatijeg na društvenim mrežama kao Princ Banjice, a obojica se navode kao pripadnici grupe New Age četnici.

Za sada nije poznato ko je na eksponate lijepio naljepnice sa prijetećim porukama antifafašističkim pokretima koje nazivaju ’’soroševcima’’, ’’domaćim izdajnicima’’ i ’’stranim plaćenicima’’.

Policija je nakon događaja ipak uzimala izjave od pojedinih učesnika incidenta, ali se ne zna da li je iko zbog toga procesuiran niti da li je protiv nekog podnijeta prekršajna ili krivična prijava, prenosi N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79