Okupljanje visokog rizika: Skup u Dobrovoljačkoj prošao bez ijednog incidenta

Iz Uprave policije MUP KS prokomentirali su za “Avaz” dešavanje u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu koje su obezbjeđivale jake policijske snage.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je poduzela planske mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi osiguranja današnjih javnih skupova u ulici Hamdije Kreševljakovića.

– Imajući u vidu da su ovi skupovi ocijenjeni kao okupljanja visokog rizika, radi osiguranja istih angažovan je dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije. Poduzete su neophodne planske mjere i radnje fizičkog, operativnog, KDZ i saobraćajnog osiguranja. Prilikom realizacije današnjih aktivnosti nisu zabilježeni bilo kakvi incidenti, pa se, s policijskog aspekta, može zaključiti da su današnji zadaci uspješno obavljeni od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo – rečeno nam je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79