Olakšano putovanje: Njemačka skida sve države Balkana s liste rizičnih područja

Zbog smanjienog broja zaraženih njemačka savezna vlada će u nedjelju s liste rizičnih područja ukloniti cijelu Austriju, kao i dijelove Grčke, Hrvatske i Švicarske. Objavio je to njemački Institut Robert Koch.

U Hrvatskoj su od nedjelje samo dvije županije u unutrašnjosti – Međimurska i Varaždinska – na listi rizičnih područja njemačke vlade, a sve destinacije za odmor na jadranskoj obali smatrat će se područjima bez rizika.

Ko iz tih područja kopnenim putem dolazi u Njemačku ne mora ubuduće paziti na ograničenja zbog korone.

S liste će biti maknuti i turističke destinacije Madeira (Portugal) i Cipar, kao i još 12 zemalja na Balkanu, istočnoj Europi, Aziji i Sjevernoj Americi. Od nedjelje dakle na listi rizičnih područja nisu ni Armenija, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Libanon, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Ukrajina. Njemačka savezna vlada i dalje formalno savjetuje građanima da izbjegavaju turistička putovanja u inozemstvo.

Do 1. jula Njemačka bi trebala većinu ukinuti korona-upozorenja za putnike u većinu zemalja, navodi AFP. Prije par dana niz županija skinut s liste rizičnih područja

Podsjetimo, nedavno je Njemačka šest županija uklonila s liste rizičnih područja, objavio je 4. juna državni epidemiološki Institut Robert Koch.

“Od 6. lipnja u ponoć Dubrovačko-neretvanska, Istarska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Požeško-slavonska i Splitsko-dalmatinska županija više ne važe kao epidemiološki rizična područja”, priopćio je tada Institut Robert Koch, prenosi Index.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79