Olgica za obuku naplaćivala 650 eura: “Smrti ti poručuje da ću za sat vremena”

Olgica Markanović (31), vlasnica “medicinsko-estetskog centra Tayas” u Beogradu, koja je uhapšena zbog sumnje da je u svojim salonima unakazila 11 žena i počinila krivična djela teško djelo protiv zdravlja ljudi, nadriljekarstvo, nadriapotekarstvo i neovlašteno bavljenje određenom djelatnošću, nije varala samo svoje pacijente, već i klijente koji su joj plaćali na stotine eura da bi im držala lažne edukacije, saznaje “Blic”.

Uhapšena na granici

Markanović, koja je uhapšena na granici između Srbije i Hrvatske, a koja je radila u Beogradu i Banjoj Luci, uzimala je po 650 eura za edukaciju o tehnici povećanja usana zvanoj “russian lips”, a onda klijentima izdavala nevažeći certifikat.

Kako za “Blic” priča E. T. koja je bila na ovoj edukaciji kod Olgice Markanović iskustvo koje je tako doživjela bilo je više nego bizarno.

Sarajka optužuje nadriliječnicu iz Srbije: Olgica mi je spalila obraze i nos

– Olgica nije imala samo žrtve koje je kobno uništila već i nas koje je prevarila za edukacije. Uzela mi je 650 eura za “russian lips”. Pitala sam je da li ja to smijem da radim jer nisam medicinar, a ona mi je rekla da to “nema nikakve veze” i da čak “više voli nas koji nismo medicinari, da bolje radimo, jer se oni prave pametni” – priča ona i objašnjava kako je izgledala “obuka” kod uhapšene “barbi” doktorice.

Bila drska i neprofesionalna

  • Bila drska i neprofesionalna

     

– Dva dana sam išla kod nje. Obećani modeli nisu postojali. Dovela je jednu djevojku, kojoj je naplatila apliciranje hijalurona. Gledala sam kako bode tu curu i to je sve od edukacije! Poslala me je kući i rekla mi da “vježbam na piletu” i da dođem za 10 dana sa napravljenim formularom koji će služiti za moje pacijente koji će to potpisati da rade na svoju odgovornost?! – priča E. T. za “Blic”.

Ona dodaje, da joj je Olgica o samoj tehnici povećanja usana “russian lips” pričala ukupno pola sata, uzela joj 650 eUra i dala joj certifikat! Kako kaže, rekla joj je da se “vide za 10 dana” i da će tada imati “čitav radni dan”.

– Taj dan se nikada nije desio. Uzela mi je novac koji sam kao samohrana majka skupljala i odvajala za svoje znanje. Sada imam certfikat koji ničemu ne vrijedi – kaže ona.

Ženama unakazila lica

  • Ženama unakazila lica

Kako dodaje, pokušala je da stupi u komunikaciju sa Markaković, pisala joj je, međutim…

– Poruke su joj bile neprofesionalne i bezobrazne, nepismene, netačne… Objavljivala je moje slike i pisala da sam htjela da kupim medicinsku školu i bavim stvarima koje ne smijem da radim. Sve što je ona radila i prevarila bez obraza i srama je svaljivala na mene. Prijavila sam je. Pokušala je da izbriše svaku poruku u kojoj se dogovarala sa mnom, i cijenu i dolazak, ali sam ja to sačuvala – doda je ona.

Ističe da nije odmah shvatila da je u pitanju prevara jer je bila posvećena i željna da stekne novo znanje i bila je okupirana time.

– Ovo mi je iskustvo koje neću zaboraviti nikada – kaže ona.

Uhapšena bahata vlasnica salona vrijeđala svoje žrtve:”Da nešto znaš, bar bi počupala brkove!”

Teška krivična djela

Podsjetimo, Olgica Markanović, vlasnica salona u Beogradu i Banjoj Luci, uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivična djela neovlašteno bavljenje određenom djelatnošću, teška djela protiv zdravlja ljudi i nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Kako je saopšteno, Markanović se tereti da je od aprila prošle godine do 15. marta ove godine, u neregistrovanom estetskom studiju na teritoriji Savskog venca, za novčanu nadoknadu, pružala medincinske estetstke usluge pacijentima bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalni rad.

Za obavljanje tih medicinskih estetskih usluga, po zakonu joj je potrebna dozvola nadležnog organa koju ona nije imala.

– Prikrivajući činjenicu da nije stručno osposobljena za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata, O. M., kako se sumnja, nije izdavala medicinski izvještaj, fiskalni račun ili priznanice pacijentima nakon zahvata, već im je usmenim putem prepisivala lijekove, što je za posljedicu izazvalo teško narušavanje zdravlja oštećenih, odnosno pacijenata – saopštio je MUP.

Veliki broj njenih žrtava javlja se iz dana u dan, a Katarina Milanović otkrila je u jutarnjem progamu na TV Prva kako je prošla na tretmanu nakon kojeg je, kako kaže “zaradila ožiljke za čitav život”.

“Ja sam žrtva. Na mom licu se nalaze opekotine trećeg stepena koje su vešto prekrivene puderom, ali koje nikada neće nažalost moći kompletno da se saniraju. Kada sam upoznala Olgicu, nisam stekla utisak da ne mogu da joj verujem. Nažalost, ubedila me je u celu priču i o zaposlenima i o Centru za koji sam posle saznala da i ne postoji. Kasnije sam saznala da nije ni registrovano da ne postoji u APR-u, nigde”, rekla je ona.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79