Oluja u Hrvatskoj odnijela tri života i uzrokovala ogromnu štetu

Sjevernu i središnju Hrvatsku, kao i Slavoniju, zahvatilo je strašno olujno nevrijeme koje je imalo tragične posljedice. U ovom nevremenu su tri osobe izgubile život, a veliki broj građana suočio se s razornim vjetrom i obilnom kišom koja je stvorila haos u Zagrebu.

Dva muškarca su tragično izgubila život kada su stabla pala na njih, dok je treći muškarac stradao kada je stablo srušilo vozilo na području Cerničke Šagovine.

Olujni vjetar je nosio sve pred sobom, dok su obilne kiše izazvale poplave na ulicama. Šteta koju je nevrijeme prouzročilo je ogromna, a naročito su pogođeni Zagreb i Slavonija. Srušeni krovovi, oštećene kuće i poplavljene ceste samo su neki od vidljivih tragova uništenja.

Hitne službe su bile preplavljene pozivima građana koji su tražili pomoć. Samo vatrogasci su imali 50 intervencija, dok su hitne medicinske službe zaprimile više od 700 poziva, među kojima su bile i dojave o ozlijeđenim osobama. Situacija je zahtijevala brzu i koordiniranu reakciju nadležnih službi kako bi se pružila pomoć i osigurala sigurnost građana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79