Olujno nevrijeme pogodilo Livno

Olujni vjetar lomio je grane

Snažno olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom i jugom danas je pogodilo Livno.

Olujni vjetar lomio je grane, javlja Livno-online.

Takođe, vjetar je pomjerao kontejnere.

Za područje Livna danas je izdat žuti meteoalarm zbog mogućih udara vjetra od 50 do 60 km/h. Takođe se očekuje od 40 do 50 litara kiše po metru kvadratnom.

– U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom u većini područja.

Intenzivnije padavine se očekuju u zapadnim, sjeverozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugoistočni. Jaki udari juga očekuju se u zapadnim i ističnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 9 do 15, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 19 stepeni.

U Sarajevu sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom. Padavine će uglavnom biti povremene. Jutarnja temperatura oko 8, a dnevna oko 14 stepeni.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 4 stepena, Drvar 7, Bihać, Bugojno, Gradačac, Jajce 8, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Zenica 9, Doboj 10, Bijeljina, Sokolac 11, Ivan-sedlo 12, Livno, Sarajevo, Srebrenica 14, Grude, Široki Brijeg 15, Stolac, Trebinje, Tuzla 16, Mostar i Neum 17, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79