Omar Mehmedbašić, advokat Almira Čehajića: Batko ima visok šećer, tješio sam ga, bit će saslušan u SIPA-i

Omar Mehmedbašić, advokat voditelja i humanitarnog radnika Almira Čehajića Batka kojeg je danas u Sarajevu u akciji Network uhapsila SIPA-e po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdio je da su u toku pretresi na lokacijama Otvorene mreže.

Oglasio se iz organizacije “Otvorena mreža”: Batka su prijavili pacijenti

Pretres je još u toku, ja žurim na sud gdje branim drugog klijenta. Batka, koji je moj prijatelj, danas će saslušati u prostorijama SIPA-e. Bio sam s njim, Batko ima visok šećer, koji mu je dodatno povišen nakon ovih dešavanja. Pokušao sam ga utješiti – kazao nam je Mehmedbašić.

U saopćenju nevladine organizacije “Otvorena mreža”, čiji je predsjednik Čehajić potvrđeno da su u ranim jutarnjim satima pripadnici SIPA-e izuzeli određenu dokumentaciju iz službenih prostorija.

Kako je navedeno, radi o se prijavi pacijenata koji su u programu “Otvorene mreže” za kadeverične transplantacije. Istaknuto je kako je Čehajić siguran da će se sve završiti pozitivno, kako za organizaciju, tako i za sve pacijente prenosi Faktor.

Detalji hapšenja Almira Čehajića Batka: Sumnja se da je protivpravno stekao više od 50.000 KM

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79