Omer Begović se povukao iz izborne trke: Kaže nije znao za optužnicu

Omer Begović se povukao iz izborne trke: Kaže nije znao za optužnicu


Omer Begović, nekadašnji direktor Osnovne škole “Grbavica I” i nosilac liste Stranke za Bosnu i Hercegovinu za Općinsko vijeće Novo Sarajevo povukao se iz izborne utrke.

Kao razlog povlačenja iz izborne utrke naveo je kako je jutros saznao iz medija da je protiv njega podignuta optužnica zbog propusta u suspendovanju nastavnika tjelesnog odgoja optuženog za bludne radnje.

On tvrdi da su optužbe “politički motivisane s ciljem narušavanja njegove političke borbe i reputacije u predizbornoj kampanji”.

Ministrica Hota-Muminović bila upoznata s presudom pedofilu Alihodžiću!

Begović je najavio da će nakon prijema zvanične optužnice detaljnije informisati javnost o slučajevima koji mu se stavljaju na teret.

Podsjetimo, kao što smo ranije objavili, Omer Begović se tereti da je u periodu od marta do augusta 2018. godine, dok je bio direktor OŠ “Grbavica I”, propustio suspendovati nastavnika tjelesnog odgoja optuženog za bludne radnje, čime je navodno pribavio nezakonitu korist optuženom.

Direktor OŠ Grbavica 1, predsjednica i članica školskog odbora optuženi zbog pogodovanja optuženom za bludne radnje



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija