Ona ima 12, a on 16 godina i ČEKAJU BEBU: Otkriveno je kako su se upoznali i svi su u ŠOKU

Foto: Shutterstock

Slučaj devojčice (12) koja je sa tinejdžerom (16) ostala u drugom stanju, pa svoju trudnoću krila četiri meseca, ne prestaje da potresa Srbiju. Sada se saznalo i da su njih dvoje upoznali preko Fejsubka.

Tako su njih dvoje nakon dopisivanja odlučili da se upoznaju, a epilog je to će za nekoliko meseci postati roditelji.

Naime, dečak (16) i devojčica (12) stupili su u vezu za koju oboje kažu da je bila “emotivna i dobrovoljna”.

Njih dvoje su počeli da izlaze i imaju odnose u maju ove godine, a kada je ustanovljeno da je devojčica (12) trudna, odlučili su da započnu zajednički život, prenosi Blic.

Ona se tada preselila kod ovog tinejdžera, koji niti ide u školu, niti je negde zaposlen, a novac zarađuje radeći povremene poslove i nadničenjem.

“Ne uzimajte nam dece”

Međutim, kako je trudnoću u četvrtom mesecu teško sakriti, ljudi su počeli da primećuju njen stomak, pa su slučaj odmah prijavili policiji i tamošnjem Centru za socijalni rad. Tinejdžer je potom uhapšen, a ono što je rekao policajcima ostavilo ih je u šoku.

– Maloletnik je dao izjavu u policiji gde je rekao da se on i devojčica vole i da su dobrovoljno stupili u seksualne odnose. Molio je da im ne uzimaju dete – dodaje izvor “Blica”.

Ipak, ma koliko veza bila dobrovoljna, a emocije obostrane, zakon ovakav slučaj prepoznaje kao obljubu nad detetom, budući da devojčica ima tek 12 godina.

Psihijatrijsko veštačenje

Naloženo je i psihijatrijsko veštačenje oba maloletnika da bi se ustanovilo da li su svesni šta su učinili. Istraga je u toku, a u proces je uključen Centar za socijalni rad. Kako saznajemo, devojčica je smeštena u hraniteljsku porodicu.

Mladiću se na teret stavlja krivično delo obljuba nad detetom. Ukoliko se utvrdi da je odgovoran za delo koje mu se stavlja na teret, može biti poslat u kazneno-popravni dom.

– Ukoliko se ustanovi da su oboje sposobni za brigu, verovatno će sve ostati na tome. Ukoliko se dečak proglasi krivim biće, poslat u kazneno-popravni dom, ali onda ne bi imao ko da se stara o bebi i mladoj majci. Međutim, ako nadležni procene da je ovo dvoje maloletnika nepodobno za roditeljstvo, njihova beba biće oduzeta nakon porođaja i smeštena u hraniteljsku porodicu – dodaje izvor.

Ucenjivali dve devojčice

Samo nedelju dana prošlo je od užasnog slučaja koji je otkriven u zaječarskoj Osnovnoj školi “Đura Jakšić”. Pripadnici Policijske uprave iz Zaječara podneli su krivične prijave protiv trojice dečaka starosti 16, 15 i 14 godina iz tog grada, zbog sumnje da su ucenjivali dve devojčice od 13 i 15 godina, sa kojima idu u školu, njihovim obnaženim fotografijama i seksualno ih iskorišćavali.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79