Ona je Bosanka i testira automobile u Njemačkoj

Njemačka novinarka bh. porijekla Mirella Sidro već dugi niz godina bavi se testiranjem automobila kojima putuje na različite destinacije. Baš u jeku pandemije odlučila je napraviti road trip po zemlji svojih korijena i prenijeti publici širom svijeta kakvim potencijalima i ljepotama je BiH obdarena.

“Kada testiram nove automobile razmišljam šta bih mogla uraditi s autom. Odaberem lijepu destinaciju i dogovorim s kompanijama odlazak i tu probamo automobil”, kazala je Sidro u Danu uživo na N1.

Pandemija korona virusa utjecala je i na njen posao. Od početka pandemije do 18. juna nije putovala.

“Zarada je bila bolja prije korone, ali puno se putuje pa mi nije mnogo nedostajalo. Otkako su granice otvorile u Evropi ponovo putujem. Najsigurniji ste u hotelu jer se dezinfikuje svaki dan, doručak je u vašoj sobi. Neki hoteli nisu puni i uvijek sam se osjećala sigurnom. Putujem autom, uvijek sam sama ili samo s još jednom osobom – fotograf ili kamerman. Sada je najbolje da se putuje jer nema puno ljud. Možete otići na destinacije koje su inače pune turista i možete više doživjeti, vidjeti i osjetiti tu lokaciju”, kazala je Sidro.

Na pitanje otkud sada u BiH i to u jeku pandemije, kazala je kako je dugo godina razmišljala o tome da uradi reportažu ovdje jer je primijetila da, kada god dođe privatno ovdje i objavi fotografije, ljudi “polude” jer ne mogu shvatiti da je Bosna toliko lijepa.

“Zna se kako je u Evropi – kada spomente BiH odmah pomisle na rat, a kada im opišete kako je to lijepa zemlja, a za mene najljepša na svijetu po pitanju prirode i gostoprimstva… Rekla sam ako budem radila, to mora biti dobro auto i potrefilo se da radim sa Land Rover Defenderom”, kazala je Sidro.

Reportaže objavljuje u Glmaour Online, njemačkim novinama za žene koje su, kako kaže, najčitanije, a redovno ih objavljuje i na svojoj stranici. Ova reportaža bit će objavljena i u Omanu.

“BiH mi je u duši iako sam odrasla u Njemačkoj”, kazala je.

Govoreći o situaciji s pandemijom korona virusa u Njemačkoj, istakla je kako Njemačka ima najbolji zdravstveni sistem na svijetu, ali da bi neke stvari mogle biti bolje.

“Opterećni su doktori i laboratorije, čekaju se dugo rezultati testiranja, ali dobro je što svi kreveti nisu zauzeti tako da možemo dovoditi i pacijente iz drugih zemalja. Ono što ne shvatam, moje privatno mišljenje, je da su restorani, kafićoi i hoteli zatvoreni, a da se demonstracije mogu održavati. Kako sam čula, otkako sam ovdje u Bosni, brojevi padaju”, kazala je Sidro.

Koliko je zemalja do sada obišla ne zna ni sama. Jedini kontinent koji nije posjetila je Australija. Najljepše zemlje, pored BiH, su joj još Oman i Island te ih toplo preporučuje.

Na pitanje vozi li brzo, kazala je: “Da, ali samo kada sam sama, na autoputu u Njemačkoj i na stazama za formule”.

Sidro je sutra u Hercegovini gdje će zabilježiti sve ljepote naše prirode.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79