Ona je najstarija državna ministrica i briga je za mjere kriznih štabova

Već mjesecima epidemiolozi upozoravaju kako se posebno osobe u kasnoj životnoj dobi trebaju pridržavati mjera za prevenciju zaraze i širinja koronavirusa, piše PRESS.

Krizni štab izdao je naredbu koja se primjenjuje od 11. jula 2020. godine i kojom je obvezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru uz poštivanje distance od minimalno jedan metar.

Da za maske, a ni za socijalnu distancu naročito ne mari ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković pokazuju fotografije s jučerašnje sjednice Vijeća ministara BiH, ali i fotografije s web stranice MVP BiH.

Na sjednici Vijeća ministara BiH svi prisutni ministri nosili su zaštitne maske osim ministra pravde BiH Josipa Grubeše i Bisere Turković, koja je ujedno i najstarija članica Vijeća ministara BiH i koja će ove godine napuniti 66 godina. Što se tiče Grubeše, on je najmlađi ministar u Vijeću ministara BiH i ove godine puni 42 godine.

Turković je jučer primila u svom kabinetu uposlenike MVP BiH Amira Kreču i Benjamina Pandžića koji su nositelji najviših priznanja “Zlatni ljiljan“ i “Zlatna policijska značka” stečenih u odbrani Bosne i Hercegovine. Kao što možete pretpostaviti, ni maske, a ni socijalne distance nije bilo ni na vidiku.

Upravo ponašanje kakvo demonstrira Bisera Turković jučer je kritikovala generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović u emisiji na N1 televiziji.

“Krizni štab može reći da popušta sve mjere, ali to ne znači da ste oslobođeni lične odgovrnosti. Moja je dužnost da nosim masku, perem ruke, ne idem na kolektivna okupljanja ,ne idem gdje je prejaka klima, idem na prirodno provjetravanje – svi ljudi trebaju o tome voditi računa. Ako budemo vodili računa o tome možemo nastaviti živjeti normalno i raditi”, upozorila je dr. Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79