Online kupovina: Građani BiH potrošili više od 2,3 miliona KM ove godine

Kupovina na internetu postaje sve popularnija i praktičnija opcija za potrošače. Bilo da tražite odjeću, bijelu tehniku ili bilo koji drugi proizvod, sve se može dobiti samo jednim klikom. Uprkos tradicionalnim načinima kupovine, online trgovina raste, jer  omogućava pronalazak željenog proizvoda iz udobnosti svog doma, radnog mjesta ili čak iz kafića, bilo gdje u svijetu.

Samo u prvih osam mjeseci ove godine, građani Bosne i Hercegovine potrošili su više od 2,3 miliona konvertibilnih maraka na robu iz inozemstva putem internetske kupovine. Uzeli su u obzir podatke Uprave za neizravno oporezivanje, koji pokazuju da su građani naručili 13.227 kilograma robe iz inozemstva, za što su platili više od pola milijuna maraka u porezima i davanjima.

U poređenju s prošlom godinom, građani BiH su u istom razdoblju potrošili 219.549 maraka više na narudžbe iz inozemstva, ukupno gotovo 2,6 miliona maraka za 17.200 kilograma robe.

Prema podacima Uprave za neizravno oporezivanje, Sarajevo je bilo mjesto gdje je ocarinjena najveća vrijednost robe, preko 1,2 miliona KM. U Banjoj Luci je ocarinjeno više od 600.000 KM vrijednosti robe, dok je u Mostaru cifra iznosila 547.992 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79