Opaka Tamara zbog muža spremna da puca, na Jahorini je škaljarci pokušali ubiti, muža spasila u Ukrajini

O opakoj Tamari mediji su pisali više puta – ljubav sa najopasnijim čovjekom u regionu više puta ju je umalo koštala života, ali ona ga i dalje vjerno prati i čuva mu leđa

Tamara Zvicer, supruga vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, godinama nosi titulu prve dame podzemlja, piše Kurir.

Srpski mediji: Trojica Crnogoraca htjeli da likvidiraju Zvicera na Jahorini pa pratili njegovu suprugu?

O opakoj Tamari mediji su pisali više puta – ljubav sa najopasnijim čovjekom u regionu više puta ju je umalo koštala života, ali ona ga i dalje vjerno prati i čuva mu leđa. Ponekad čak i doslovno. Filmska scena dogodila se prošle godine u Ukrajini kada su pripadnici škaljarskog klana pokušali da likvidiraju Zvicera, koji se s porodicom u toj državi skrivao duži vremenski period. Prvi kavčanin džogirao je kroz luksuzno naselje u kom je živio sa porodicom, kada se na ulici zaustavio “smart” iz kog je istrčalo nekoliko napadača. Nasred ulice otvorili su vatru i pucali u Zvicera koji je pogođen sa nekoliko hitaca pao na zemlju.

Zvicer ovaj napad sasvim sigurno ne bi preživio da u posljednjoj sekundi iz zgrade, sa pištoljem u rukama, nije istrčala njegova dugogodišnja supruga. Tamara je zapucala na napadače koji su se šokirani, ni ne shvatajući odakle lete meci ka njima, brže-bolje dali u bijeg. Da se ovo nije dogodilo, napadači bi po njihovom dobro uigranom receptu, prišli Zviceru i “ovjerili ga” hicem u glavu.

 

Nedjeljama je vođa kavačkog klana bio u bolnici u Ukrajini, čuvalo ga je obezbjeđenje i policija, a kada se oporavio krenuo je pravo u Crnu Goru. Nakon toga uslijedila je odmazda za ovaj napad i serija ubistava pripadnika škaljarskog klana.

Iako su sigurnosne kamere zgrade snimile Tamaru Zvicer kako repetira pištolj, ovo oružje nikada nije pronađeno, te ukrajinska policija protiv nje ne vodi nikakav postupak. Pucala je nasred ulice, ali to kao da se nije dogodilo.

To nije bio prvi put da je lijepa Tamara imala opasan susret sa suparnicima njenog muža – prije nekoliko godina nju je, kako je tada ispričala policiji, pokušao da ubije vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić. Ona je tada tvrdila da joj je Vukotić automobilom prepriječio put u kotorskom naselju Dobrota i potom zapucao iz pištolja. Nije, međutim, pogodio ni Zvicerovu, niti automobil u kom se nalazila, već kola koja su bila parkirana nedaleko odatle.

U trenutku pucnjave, kako je tvrdila, sa Vukotićem je u kolima bio njegov otac Veselin (koji je kasnije u obračunu klanova likvidiran), dok je sa Zvicer bila njena maloljetna kćerka.

– Nas dvoje smo se pogledali oči u oči i dobro sam ga vidjela. Razdaljina između naših vozila je bila veoma mala. Tada sam vidjela njegove ruke na volanu i da nosi crne rukavice – ispričala je tada ona.

Srpski mediji: Trojica Crnogoraca htjeli da likvidiraju Zvicera na Jahorini pa pratili njegovu suprugu?

Vukotić je međutim negirao ove navode, a kasnije je i oslobođen optužbi, dok je Tamara bila optužena za lažno prijavljivanje. Međutim, ni za to nije odgovarala jer je došlo do zastarijevanja tog slučaja.

Podsjećamo, u februaru ove godine Tamara Zvicer boravila je na Jahorini, a pripadnici Žanardmerije MUP-a Republike Srpske tada su uhapsili jednog od vođa škaljaraca Milana Karšića. Karšić i njegova dvojica tjelohranitelja, Filip Roganović i Boban Sjekloća sa Cetinja, a koje su specijalci razoružali, također su uhapšeni. Kako se nezvanično pisalo, tu su boravili kako bi likvidirali Radoja i Tamaru Zvicer.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79