Opasan vozač zaustavljen nakon što je jurio 235 km/h

Na autoputu A1 policijski službenici policije Zadar zaustavili su 42-godišnjeg državljanina Kosova koji je upravljao automobilom brzinom od 235 kilometara na sat, na mjestu gdje je brzina ograničena na 130 km/h.

Vozač je zaustavljen i prema Zakonu o sigurnosti saobraćaja na cestama izdan mu je prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 660 eura.

Nadalje, izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca, saopćila je PU zadarska.

Ovakve brzine predstavljaju ozbiljnu prijetnju sigurnosti saobraćaja, te visoka novčana kazna i mjera zabrane upravljanja vozilom predstavljaju odgovarajući odgovor na ovaj opasni prekršaj.

Policija poziva sve vozače na poštovanje saobraćajnih propisa i ograničenja brzine radi zaštite vlastite sigurnosti, sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju te općenito javne sigurnosti na cestama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79