Opasani trend sve zastupljeniji u Tuzli: Tinejdžeri zbog selfija rizikuju živote

Predsjednik Kluba DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona Mahir Mešalić, nakon što je portal Crna Hronika nekoliko puta objavio priču o opasnom trendu maloljetnika u Tuzli, uputio je inicijativu Skupštini Tuzlanskog kantona pod nazivom: ‘Sprečavanje i prevencija samougrožavanja života mololjentih lica radi trenda fotografisanja i promovisanja na društvenim mrežama po krovovima stambenih visokospratnih zgrada na području Tuzlanskog kantona.

Omladina u Tuzli pronašla novu, opasnu zanimaciju: Penjanje po krovovima tuzlanskih zgrada! (VIDEO)

˝U cilju sprečavanja eventualnih tragedija te gubitka mladih života, zahtjevam od nadležnih institucija da hitno preveniraju, poduzmu adekvatne mjere i zabrane pristup krovovima viskospratnih zgrada maloljetnim licima radi trenda fotografisanja i promovisanja na društvenim mrežama.˝

(FOTO) Ludost se nastavlja: Tri dječaka na krovu u centru Tuzle

Tražim od nadležnih organa da informišu javnost, građane i medije, podnosioca inicijative kao i Skupštinu TK o poduzetim aktivnostima u vezi navedene inicijative˝, naveo je zastupnik Mešalić.

Mešalić je upozorio da u svijetu raste broj smrti povezanih sa snimanjem selfi i ostalih neobičnih fotografija, a u potrazi za jačanjem vlastitog brenda mladi se često odlučuju za odlazak na opasna mjesta, što sa sobom može donijeti tragične ishode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79