Sead Abazi, Adisa Salkić i Almedin Abazi
Opasna braća Abazi ostaju iza rešetaka: “Pucali po Sarajevu pa pobjegli u Neum”

Opasna braća Abazi ostaju iza rešetaka: “Pucali po Sarajevu pa pobjegli u Neum”


Opasna braća Abazi, Almedin i Sead su u 18. jula, pokušali ubiti Almedina R. u sarajevskom naselju Šip. Kako smo već pisali, zbog neraščišćenih računa od ranije, Almedin Abazi i Sead Abazi su ispalili nekoliko hitaca u Almedina R.

Almedin je tom prilikom teško povrijeđen. Nakon pokušaja ubistva braća Abazi su pokušali pobjeći, a lišeni su slobode dan kasnije u Neumu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog za produženje pritvora opasnoj braći koji pucaju po glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Njima je Kantonalni sud u Sarajevu produžio istražni pritvor na još 60 dana zbog pokušaja likvidacije Almedina R. u Sarajevu piše Crna-Hronika.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva, ometanja istrage i utjecaja na svjedoke, ponavljanja krivičnog djela te uznemirenja javnosti.

 

 

Detalji pucnjave na Šipu: Almedin R. (39) pretukao Seada Abazija pa ga on sa bratom Almedinom izrešeto

Adisa Salkić koja je pomagala opasnoj braći izaći će na slobodu. Za nju je ukinut pritvor. Ona je “samo”  vozila automobil BMW kada su Sead i Almedin Abazi uhapšeni.

Osveta je motiv pokušaja ubistva Almedina R. Sve je počelo u naselju Kobilja Glava, gdje žive braća Abazi, ali i Almedin R. U spomenutom naselju potukli su se Sead Abazi i Almedin R. Deblji kraj izvukao je Sead Abazi. On nije želio da prijavi slučaj policiji, te je pozvao brata i skovao plan da se osvete Almedinu R. Braća su saznala da se Almedin R. nalazi u kafiću u blizini jednog tržnog centra na Šipu te su se uputili s Golfom 6.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija