Opasna “šala”: Maloljetna osoba slala lažne prijeteće mejlove na adresu srednje škole

Policija je identifikovana maloljetnu osobu osumnjičena za lažno prijavljivanje za postavljenu eksplozivnu napravu u školi u Tivtu

Podnijeli krivičnu prijavu

 

Iz Uprave policije je saopšteno da je maloljetno lice staro 17 godina, putem mejla uputilo poruku prijeteće sadržine na adresu srednje mješovite škole “Mladost” u Tivtu.

– Pripadnici policije su, u odnosu na navedeno lice, podnijeli krivičnu prijavu nadležnom Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo lažno prijavljivanje. Ovo lice je, kako se sumnja, 29. februara uputilo mejl prijeteće sadržine na adresu Srednje mješovite škole “Mladost” u Tivtu, čiji sadržaj se odnosio na navodno postavljenu eksplozivnu napravu u toj ustanovi – saopšteno je iz policije.

Dodaju da će službenici Uprave policije nastaviti rad na predmetima ovog tipa i istraživanje ovakvih kriminalnih aktivnosti sa posebnom pažnjom, u cilju zaštite najranjivijih društvenih kategorija.

– Naglašavamo i ukazujemo maloljetnim licima, ali i cjelokupnoj javnosti da aktivnosti koje se preduzimaju u sajber prostoru podrazumijevaju i odgovorno ponašanje svih korisnika informacionih tehnologija, a odgovornost je na svakom pojedincu koji eventualno krši pozitivno pravne propise. Istovremeno apelujemo na roditelje ali i na prosvjetne radnike da povećaju pozornost i nadzor djece u sajber prostoru u cilju njihove zaštite i zaštite cjelokupnog društva – piše u saopštenju, pišu vijesti.me.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79