Opasni Adin Memić koji je ranio dvojicu momaka u sarajevskom kafiću predat u Tužilaštvo KS

Nakon pucnjave na Džidžikovcu, za Memićem je sarajevska policija raspisala potragu i on se jučer, uz prisustvo advokata, dobrovoljno predao policiji

Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo predat je Adin Memić koji je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Ubistvo u pokušaju” u ulici Džidžikovac 22. januara u večernjim satima.

Memić (rođen 2001. godine) osumnjičen je da je u ugostiteljskom objektu “Que Pasa?” pucnjem iz vatrenog oružja ranio dvije osobe, od kojih je jedna zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.

Nakon pucnjave na Džidžikovcu, za Memićem je sarajevska policija raspisala potragu i on se jučer, uz prisustvo advokata, dobrovoljno predao policiji.

Pucnjava u ugostiteljskom objektu okarakterisana je kao “Ubistvo u pokušaju”, a nakon što je Memić bude predat u nadležnost Tužilaštva KS, u zakonskom roku će biti donijeta odluka o njegovom daljem procesuiranju, eventualno zadržavanju u jednomjesečnom pritvoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79