Opasni momak Milan Matković u zatvoru zašio sebi usta!

Milan Matković koji je lišen slobode po nalogu Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima, a koji se trenutno nalazi u pritvoru u Državnom zakonu u Vojkovićima, stupio je u štrajk glađu i zašio sebi usta!

Nezvanično, Matković nije jedini koji je stupio u štrajk glađu, a to su uradili i njegovi saradnici.

Na ovaj korak odlučili su se zbog, kako tvrde, povrede njihovih ljudskih prava, piše Faktor.

Smatraju da u njihovom predmetu nemaju pravo na nepristrasno suđenje i vođenje istrage zbog, kako su naveli, stalnih pritisaka, kako od medija, tako i od različitih visokih dužnosnika, uključujući i međunarodne dužnosnike koji su vezani za Bosnu i Hercegovinu. (Radi se o jednom od predmeta koji je pokrenut na osnovu podataka dobijenih iz dešifrovanih komunikacija iz Sky i Anom aplikacija).

Smatraju kako se već skoro šest mjeseci neosnovano nalaze u pritvoru zbog navedenih pritisaka, a što je, kako tvrde, posebno izraženo u njihovom predmetu.

Prvoosumnjičeni Milan Matković jutros je u pritvorskoj jedinici nanio sebi tjelesne povrede na način da je sebi zašio usta! Ovakvim rigoroznim postupcima osumnjičeni iskazuju nezadovoljstvo i otpor prema, kako tvrde, “neviđenim pritiscima u postupku koji se vodi protiv njih”.

Advokati Lejla Čović i Jasmin Alikadić, a koji zastupaju Milana Matkovića i ostale u ovom krivičnom predmetu, su za Faktor potvrdili ove navode.

“Upoznati smo da su naši branjenici stupili u štrajk glađu u pritvorskoj jedinici, kao i da je došlo do samopovređivanja osumnjičenog Milana Matkovića. Mi kao branioci, nažalost, nismo iznenađeni ovakvim postupanjem naših branjenika, imajući u vidu kontinuirane pritiske na postupak u ovom krivičnom predmetu, uključujući stalne neistinite, medijske napise, objavljivanje službenih dokumenata u medijima, direktne pritiske međunarodnih zvaničnika na Tužilastvo BiH i Sud BiH, što ima izuzetno negativnu konotaciju u ovom postupku. Mi kao branioci učinit ćemo sve da zaštitimo njihova ljudska prava i iskoristit ćemo sve moguće pravne lijekove, kako pred domaćim, tako i pred međunarodnim sudovima u cilju pravičnosti ovog postupka koji se, u najmanju ruku, mora tretirati u skladu sa zakonom i bez bilo kakvih pritisaka izvan pravosudnih institucija”, rekli su Lejla Čović i Jasmin Alikadić.

Podsjetimo, SIPA je krajem jula u Trebinju lišila slobode Milana Matkovića i još četiri osobe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79