Opasni momci iz Ćukove narkogrupe bit će u kućnom pritvoru

Opasni momci iz Ćukove narkogrupe bit će u kućnom pritvoru


Sud BiH je u predmetu „Zlatan Ćuk i ostali“ prihvatio uređeni prijedlog Tužilaštva BiH te donio rješenje kojim se prema osumnjičenima Bošku Ćuku, Željku Simiću, Savi Neškoviću, Radanu Dotliću i Daliboru Simiću ukida mjera pritvora. Istovremeno, Sud je donio rješenje kojim se prema osumnjičenima određuju mjere zabrane, i to zabrana napuštanja boravišta (kućni pritvor), zabrana putovanja i zabrana sastajanja s određenim osobama.

Grupa Zlatana Ćuka iz Bijeljine, koji je u bijegu, osumnjičena je da se bavila međunarodnom trgovinom kokaina.

U akciji “Golden”, provedenoj 27. decembra prošle godine u Bijeljini i Ugljeviku, lišeni slobode su Zlatanov otac Boško Ćuk, zatim Željko Simić, Savo Nešković, Radan Dotlić i Davor Simić.

Radi se o predmetu u kojem se koriste dokazi dobiveni dešifriranjem aplikacija Sky i Anom.

Riječ je o opasnoj organiziranoj grupi koja je aktivno djelovala od 2020. godine do danas i imala kontakte s drugim kriminalnim grupama u Evropi, BiH i regionu.

Radi se o predmetu u kojem se koriste dokazi dobijeni dešifriranjem Sky i Anom aplikacija, a predmet se odnosi na bijeljinsku skupinu osumnjičenih.

Tužiteljstvo BiH sa partnerskim agencijama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, radi na istrazi protiv osumnjičenih koji se terete da su duži vremenski period činili kaznena djela organiziranog kriminala, povezana sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga, pranjem novca stečenog nezakonitim aktivnostima i druga povezana kaznena djela.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će u zakonskom roku od 24 sata, biti predati postupajućem tužitelju, koji će izvršiti ispitivanja osumnjičenih i donijeti odluku o daljim aktivnostima, prijedlogu pritvora ili mjera zabrane i daljim istražnim radnjama u predmetu.

“Avaz” prenosi da SIPA po nalogu Tužilaštva BiH hapsi kriminalnu bandu narkodilera Zlatana Ćuka koji je već godinama u bjekstvu.

Hapšena Tijana Ajfon

On je prije dvije godine bio hapšen u Bijeljini zajedno s više od 40 osoba. Za Ćuka operativni podaci policije ukazuju da je blizak sa “Škaljarskim klanom”.

Tada je uhapšena i srbijanska starleta Tijana Ajfon, koja je jedina osuđena i to nakon priznanja krivice.

Slobodan Vasković: Zlatan Ćuk jedan od glavnih dobavljač kokaina iz Južne Amerike

Zlatan Ćuk je, zajedno sa Desimirom Babićem, glavni dobavljač kokaina iz Južne Amerike, koji se, preko Luke Kopar u Sloveniji, potom preko Hrvatske ilegalno uvozi u BiH.

Ćuk je , piše Vasković, od vozača šefa Škaljarskog klana u Bijeljini Saše Vidovića, koji se ubio u KPZ Foča (oktobra 2020.), postao jedan od najvećih uvoznika kokaina.

Ćuk je jedan od rijetkih Škaljaraca koji je prešao u redove Kavačkog klana.

Nataša Arsenijević, takođe je pripadnica Ganga; Ona je bivša djevojka Vidovića, a dok je on robijao i nju je preoteo Ćuk, što je bio i glavni razlog za samoubistvo profesionalnog ubice. Saša Vidović bio je član “Ekipe Ubica” koju je formirao Alen Kožar, visokopozicionirani pripadnik Škaljarskog klana. Kožar je likvidiran na ostrvu Krf u Grčkoj, 2020. godine.

U Banjaluci, tvrrdi Vasković, za Ćuka “radi” Draženko Kovačević, rođeni brat Željka Kovačevića, koji je ubijen tokom napada na Slavišu Krunića, kada je likvidiran i vlasnik “Sektor Sekjuriti”, 22.04.2019. godine. Vasković navodi da Ćuk ima svoje “skladištare” kokaina i na teritoriji Austrije, Njemačke i Švedske. To su Radan Dotlić, Damir Hamzić, Bojan Vuleta i Dalibor Jovanović, svi iz Bijeljine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija